Veiligheidsfuncties volgens EN-ISO 13849

Doel

Na afloop van de cursus kan de deelnemer de normen EN-ISO 13849-1 en EN-ISO 13849-2 praktisch toepassen. Hij/zij kan besturingen met een veiligheidsfunctie ontwerpen en valideren op basis van de in deze normen genoemde eisen.

Bestemd voor

De cursus is bestemd voor mensen die veiligheidssturingen van machines ontwerpen of aanpassen.

Gewenste voorkennis

Kennis van elektrische besturingen, EN-IEC 60204-1 en EN 954-1 is gewenst.

Inhoud

Aan de hand van een stappenplan wordt geleerd hoe het Performance Level (PL) van een besturing met een veiligheidsfunctie kan worden bepaald en hoe de besturing ontworpen en gevalideerd kan worden.

Werkwijze

De cursus bestaat uit een theoriedeel en opdrachten.

Tijdsduur

De cursusduur is 1 dag.

Naslagwerk

Iedere deelnemer ontvangt een cursusmap met de behandelde theorie en opdrachten.


Partners
ReducorMachinerichtlijnRisicobeoordelingRisicobeoordeling Atex
© 2008 - 2021 Contris - Realisatie: KortsluitingSitemap - Algemene voorwaarden

Over Contris

Interactie tussen mens en machineVeiligheid. Dat is ons speerpunt. Hierbij staat de interactie tussen mens en machine centraal. Om de veiligheid binnen uw bedrijf te vergroten is het zaak te zorgen dat machines veilig zijn en aan de huidige wet- en regelgeving voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat uw medewerkers bewust met veiligheid bezig zijn.

Op beide gebieden hebben wij een breed scala van diensten ontwikkeld om u te kunnen helpen met het verbeteren van de veiligheid binnen uw bedrijf.

Wij hebben in de loop der jaren diverse bedrijven in verschillende industrieën voorzien van adviezen, cursussen en trainingen. Een overzicht van een aantal van onze klanten vindt u op deze website.