Over ons

Samen werken aan machineveiligheid!

Contris houdt zich sinds 2008 bezig met machineveiligheid. We zijn gespecialiseerd in CE-markering, het uitvoeren van conformiteitscontroles en het opstellen van risicobeoordelingen van machines. Contris is werkzaam voor bedrijven in allerlei sectoren: de voedingsmiddelenindustrie, de petrochemie, de rubber- en kunststoffenindustrie, de afvalverwerkende industrie. Ook behoren machinebouwers en ingenieursbureaus tot onze klanten.

Zorgen voor een persoonlijke benadering

Oog voor detail en kwaliteit

Vertaalslag maken tussen de wetgeving en de praktijk

Pragmatische aanpak

Contris heeft naast deze website nog twee websites:

www.machinerichtlijn.eu: een website met informatie over de Machinerichtlijn.

www.risicobeoordeling.eu: op deze website is ons softwarepakket ReduRisc ondergebracht.
In dit pakket kunt u zelf uw risicobeoordelingen van machines opstellen en beheren.

In 2008 heb ik Contris opgericht. Sindsdien ondersteun ik allerlei bedrijven op het gebied van machineveiligheid. Door de diversiteit van mijn opdrachtgevers en  hun vraagstukken, heb ik veel ervaring opgedaan. Om mijn ervaring aan te vullen met nieuwe ontwikkelingen en kennis uit te wisselen met andere experts op het gebied van machineveiligheid en veiligheid in het algemeen,  ben ik lid van het Platform Machineveiligheid, het Platform Industrie & Veiligheid van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN; www.nen.nl) en de Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK; www.veiligheidskunde.nl). Sinds 2017 ben ik Certified Machinery Safety Expert (CMSE®; www.cmse.com).

Het komt regelmatig voor dat fabrikanten en gebruikers van machines tegen over elkaar staan vanwege andere opvattingen of ideeën over veiligheid of het toepassen van wetgeving. Ik vind het erg leuk om mensen bij elkaar te brengen en het gezamenlijke doel na te streven: er voor zorgen dat iedereen veilig kan werken en weer gezond naar huis kan gaan. Daarnaast vind ik het fascinerend om in de verschillende sectoren te zien op welke wijze machines producten maken of het werk van mensen gemakkelijker maken.

– Erik Noppert

Meer weten over Contris?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaande knop:

Contactgegevens

Contris Machineveiligheid
Goudsbloemweg 17
9765 HP Paterswolde

Telefoon: 050 – 707 8232
E-mail: info@contris.nl

Algemene informatie

Openingstijden

Dinsdag:        9:00 – 17:00
Woensdag:   9:00 – 17:00
Donderdag:  9:00 – 17:00
Vrijdag:          9:00 – 17:00